HistoriEn

Om avskalat

AVSKALAT är festivalen med fokus på naturvin och hantverksmässigt framställd cider.

På plats presenterar Sveriges främsta importörer och producenter av dessa ärliga drycker ett unikt utbud av produkter att provsmaka.
Avskalat 2021

Dessutom erbjuds även passande mat så som exempelvis crepes samt utvalda delikatesser i form av ost, chark och choklad.

Nästa upplaga av AVSKALAT arrangeras i Göteborg den 1:a April 2023.

Utöver utställarnas unika utbud kan ni som besökare dessutom ta del av specifika dryckesprovningar där ni sitter ned i en separat lokal och lär er mer under temat naturvin eller hantverkscider. Kom och inspireras av och fördjupa era kunskaper om denna enastående dryckeskultur som håller på att ta världen med storm.
Avskalat 2021

Vanliga frågor

01.
Vad är naturvin?

Den viktigaste skillnaden mot både konventionella och ekologiska viner är att vinet dels är spontanjäst och dels att inga av vinindutrins alla tillsatser har använts, bortsett från en liten mängd sulfit i vissa viner. Läs mer här.

02.
Vad är hantverkscider?

Det är cider som i princip uteslutande är gjord på äppelmust (eller päron), som har fått jäsa. Som en jämförelse innehåller nästan all ”cider” som säljs på Systembolaget endast 15 procent äppelmust. Resten är vatten, socker, tillsatser och aromämnen, dvs samma ingredienser som i läsk.

03.
Hur håller jag mig uppdaterad?

Genom att anmäla dig till vårat nyhetsbrev får du löpande uppdateringar angånde allt som du behöver veta! 

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Avskalat i nyheterna

October 24, 2022
     
Culture
DN: Festival med fokus på naturvin
April 19, 2022
     
Culture
Mitti: Naturvinsfestival tillbaka i Stockholm
April 17, 2022
     
Cooking
Äkta Vara: Dags för festivalen Avskalat

Göteborg

Nästa upplaga av AVSKALAT arrangeras i Göteborg 1:a april 2023. Hemsidan uppdateras löpande med information.