26 Oktober
Brygghuset

AVSKALAT är festivalen med fokus på ekologiska och biodynamiska viner och hantverksmässigt framställd cider.  På plats presenterar många av Sveriges främsta importörer och producenter ärliga drycker med ett unikt utbud av produkter att provsmaka. Dessutom erbjuds även passande mat och utvalda delikatesser att  äta på plats och att köpa med sig hem.

Den 26 oktober 2024 arrangerar vi den 6:e upplagan av AVSKALAT i Stockholm i helt nya lokaler!
Vi är jätteglada att få starta detta samarbete med Brygghuset, ett stenkast från Odenplan i Vasastan.
I deras grymma lokaler kommer vi fortsätta att inspirera och erbjuda en smakupplevelse för alla oavsett om du kan mycket eller lite om naturliga drycker.

Kom och botanisera, provsmaka och njut  - Varmt välkomna!

Lördag 26e oktober  12.00-16.00 & 17.00-21.00
Tipsa en kompis om festivalen och gå tillsammans!
Mail
SMS

Vanliga frågor

01.
Vad är ett naturligt vin?

Den viktigaste skillnaden mot både konventionella och ekologiska viner är att vinet dels är spontanjäst och dels att inga av vinindutrins alla tillsatser har använts, bortsett från en liten mängd sulfit i vissa viner. Läs mer här.

02.
Vad är hantverkscider?

Det är cider som i princip uteslutande är gjord på äppelmust (eller päron), som har fått jäsa. Som en jämförelse innehåller nästan all ”cider” som säljs på Systembolaget endast 15 procent äppelmust. Resten är vatten, socker, tillsatser och aromämnen, dvs samma ingredienser som i läsk.

03.
Hur håller jag mig uppdaterad?

Genom att anmäla dig till vårat nyhetsbrev får du löpande uppdateringar angående kommande festivaler med mera.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

LA BARONNE

I södra Frankrike, i Languedoc-Rousillon, ligger Château LaBaronne, mitt i ett fantastiskt ekosystem. Bergen som ligger i fonden bidrar till en speciell terroir och jordmånen representerar fyra geologiska epoker medkalksten och lera som främsta innehåll.

I vineriet används både ståltankar, cementägg, amforor ochekfat. Minsta möjliga påverkan gäller i övrigt och målsättningen är att skapaviner där ursprung och druva får tala – på ett friskt och fräscht, balanseratoch expressivt sätt.

Clement från La Baronne är i Göteborg på årets Avskalat! Och duhar chans att delta i speedtasting á 20 min – 4 viner + efterföljandefrågestund!

Kl. 13:00 & 14:30
Kl. 17:00 & 18:30

Plats bokas genom att skicka ett mail till elin@kvalitsviner.se alternativt på plats i mån av plats.

Pris: 150 kr
Betalning göra på plats med dryckeskuponger (6 st)

Avskalat i nyheterna

October 24, 2022
     
DN: Festival med fokus på naturvin
Läs mer
April 19, 2022
     
Mitti: Naturvinsfestival tillbaka i Stockholm
Läs mer
April 17, 2022
     
Äkta Vara: Dags för festivalen Avskalat
Läs mer

Göteborg

Nästa upplaga av AVSKALAT arrangeras i Göteborg 1:a april 2023. Hemsidan uppdateras löpande med information.