För utställare

AVSKALAT är en vin- och ciderfestival som ger dig som utställare möjlighet att marknadsföra era produkter mot konsument. Som utställare välkomnar vi producenter och importörer av ekologiska och biodynamiska viner samt hantverksmässigt framställd cider. Dessutom medverkar några utvalda mataktörer som kan erbjuda passande mat och utvalda delikatesser att  äta på plats och att köpa med sig hem.
Samtlig dryck som visas upp på festivalen måste följa dessa kriterier:

Kriterier Vin
Odlingen av druvorna ska ske med ekologiska eller biodynamiska metoder – certifierad eller ej.
Jäsningen ska enbart ske med den naturligt förekommande jästen, utan tillsats av industriellt framställd jäst.
Ingen manipulation av musten eller vinet är tillåten. Exempelvis klarning med klarningsmedel, sterilfiltrering, pastörisering, omvänd osmos, chaptalisering, termovinifiering, flash détente, centrifugering, vakuumdestillering, kryoextrahering, spinning cone, blue fining.Inget annat får tillsättas än en begränsad mängd sulfit. Det färdiga vinet får innehålla max 50 mg/L sulfit total mängd.

Kriterier Cider
Samtlig cider som medverkar på AVSKALAT måste följa de kriterier som nämnts ovan för vin men med undantag att jäst och kolsyra får tillsättas och musten får filtreras och pastöriseras. Cidern måste till minst 95% vara äppel/päronmust. Övriga 5% får vara annan bär- eller fruktjuice. Musten får inte framställas från juicekoncentrat. Rena örter, bär, blommor eller kryddor får användas för att ge viss smaksättning om det framgår på etiketten.

Vill du medverka som utställare eller har tips till oss på företag som ni tror skulle vara intresserade av att medverka? Kontakta oss gärna så berättar vi mer.
Elin Karlsson
Projektledare
0733 68 13 50
elin@avskalat.nu

Fredrik Rumenius
Projektkoordinator
0706 05 03 98
fredrik@avskalat.nu