För besökare

Stockholm 17 - 18 november 2023

Varmt välkommen till den femte upplagan av AVSKALAT i Stockolm. Det som en gång i tiden började på PS Matsal i Stockholm har nu vuxit till att bli en tvådagars festival på Münchenbryggeriet i centrala Stockholm. Tusensals besökare kan på plats på festivalen inspireras, provsmaka och ta del av ett unikt utbud av ärliga produkter.

Här på vår hemsida uppdaterar vi löpande informationen om stundande festival. Är det någon information ni saknar eller om ni har några frågor är ni så klart varmt välkomna att höra av er till oss.
Varmt välkomna!

Öppettider
Fredag kl. 17 - 21
Lördag kl. 12 - 16 & 17 - 21
Plats
Münchenbryggeriet, Stockholm
Åldersgräns
18 år
Entrébiljett
295 kr inklusive 4 dryckeskuponger.
Biljetten är inte personlig och går utmärkt att exempelvis ge bort i present.
Så går det till
På festivalen deltar ett 50-tal utställare som tillsammans presenterar ett unikt utbud av naturvin och hantverkscider att provsmaka. Vilka utställare som deltar uppdateras allt eftersom att de anmäler sig.
Ca 1 vecka innan festivalen arrangeras presenterar vi även en lista på all dryck som finns att provsmaka på plats.

I entrébiljetten ingår det 4 st dryckeskuponger som ni erhåller tillsammans med ett glas när ni kommer till festivalen. För den sugne går det naturligtvis bra att köpa fler kuponger på plats. När ni väl har kommit till festivalen går ni sedan runt bland utställarna och köper provsmak, vanligtvis 5 cl, för en eller flera kuponger. De allra flesta provsmakerna kostar en kupong, men är det en dyrare produkt kan det hända att utställaren önskar flera kuponger.

Utöver dryckesutställarnas fantastiska utbud att provsmaka deltar ett noga utvalt antal utställare som erbjuder delikatesser att både njuta av på plats och att köpa med sig hem. Exempelvis ost, chark och choklad m.m. Tillsammans med Münchenbryggeriet sätter vi även ihop en trevlig matmeny, som passar extra bra just till naturvin och hantverkscider, så ett tips är att komma hungrig till festivalen.

I en egen del av lokalen, och i samarbete med föreningen Äkta Vara, presenterar vi dessutom ett 20-tal utställare med livsmedel. Samtliga dessa aktörer använder sig av Äkta Varas märkning vilket borgar för hållbarhet och ärliga produkter. Mer om dessa medverkande företag presenteras på hemsidan allt eftersom.

Vad är Naturvin respektive Hantverkscider?
Samtligt vin som medverkar på AVSKALAT måste följa Naturvinsguidens kritiker som är:
Odlingen av druvorna ska ske med ekologiska eller biodynamiska metoder – certifierad eller ej.
Jäsningen ska enbart ske med den naturligt förekommande jästen, utan tillsats av industriellt framställd jäst.
Ingen manipulation av musten eller vinet är tillåten. Exempelvis klarning med klarningsmedel, sterilfiltrering, pastörisering, omvänd osmos, chaptalisering, termovinifiering, flash détente, centrifugering, vakuumdestillering, kryoextrahering, spinning cone, blue fining.Inget annat får tillsättas än en begränsad mängd sulfit. Det färdiga vinet får innehålla max 50 mg/L sulfit total mängd.

‍Samtlig cider som medverkar på AVSKALAT måste följa de kriterier som nämnts ovan för vin men med undantag att jäst och kolsyra får tillsättas och musten får filtreras och pastöriseras. Cidern måste till minst 95% vara äppel/päronmust. Övriga 5% får vara annan bär- eller fruktjuice. Musten får inte framställas från juicekoncentrat. Rena örter, bär, blommor eller kryddor får användas för att ge viss smaksättning om det framgår på etiketten.
Frågor? 
Har ni några frågor om festivalen är ni självklart varmt välkomna att höra av er.

Varmt välkomna!

Med vänlig hälsning

AVSKALAT
08-26 38 08 / info@avskalat.nu