En provning om Loires druvor med Max Garberg
Max Garberg, Wine Director på French Express (Babette, Café Nizza, Schmaltz, Tengu) och bland annat nominerad till Årets Sommelier ett flertal gånger, tar er med på en provning med fokus på Frankrike och regionen Loire. Tillsammans med Sveriges främsta importörer av naturvin har Max djupdykt i regionen och hittat fantastiska guldkorn som man normalt inte kommer över.
En provning på den orangea skalan med Ulrika Karlsson
Vinets klassiska färger är självklara, det är svårt att tänka sig ytterligare en kulör. Orangea viner vinner mark och är här för att stanna! Vi ger en objektiv bild av skalmaceration. Varför låter man skalen från de gröna druvorna ligga med och vilka druvor lämpar sig för skalkontakt?
Ulrika Karlsson är en av Sveriges främsta föreläsare inom dryck, matsal och service. Hon är kreativ ledare och föreläsare på Restaurangakademien och krögare på den egna restaurangen Krakas Krog på Gotland. Ulrika är en stor naturvinsentusiast och förespråkare för ärliga viner.